среда, 23 января 2013 г.

Cum se trateaza corect bronsita - 07.02.2010
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Acupunctura poate fi eficienta impotriva bronsitei cronice

Acupunctura poate fi eficienta impotriva bronsitei cronice

Atunci cand caile respiratorii sunt iritate, bronhiile se inflameaza si produc o cantitate excesiva de mucozitati, pe care oamenii le expectoreaza tusind.

Tratamentul bronsitei cronice, caci despre ea vorbim, se bazeaza pe bronhodilatatoare, antiinflamatoare, chineziterapie si chiar ventilatia asistata. Fara sa uitam renuntatul la fumat, fiindca bronhopneumonopatia cronica obstructiva (BPCO) e legata 80% de acest viciu.

Dar un studiu realizat de profesori pneumologi de la universitatile de medicina din Tokio, Osaka si Kyoto, publicat in iunie in "Archives of Internal Medicine", a aratat ca si acupunctura poate fi eficienta impotriva bronsitei cronice, potrivit Le Figaro

Profesorul Masao Suzuki si colegii sai au impartit, la intamplare, in doua grupe, a cate 34 de persoane, bolnavii suferind de bronhopneumonopatie cronica obstructiva de stadiu 2,3 sau 4.

Timp de 12 saptamani, primul grup a benefeciat de sedinte saptamanale de acupunctura, pe 20 de puncte bine determinate in protocolul studiului. Celalalt grup a avut parte de sedinte false, pentru ca acele nu erau infipte in piele.

Medicina chineza arata ca principiul acupuncturii consta in eliberarea blocajelor energiei vitale. Aceasta usureaza anumite trasee si meridiane, care trec prin organe, deci si prin plamani.

In timpul testelor, bolnavii care au fost tratati prin acupunctura adevarata au avut o respiratie si o oxigenare mai bune, parcurgand o distanta mai mare in sase minute (aproape cu 80 de... mai mult

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 11:45
Farmacia din casa: Borsul trateaza bronsitele

Farmacia din casa: Borsul trateaza bronsitele

Taratele de grau fermentate in apa dau nastere borsului, un lichid tulbure, albicios, cu gust foarte acru, intepator si efecte terapeutice deosebite.

Despre bors, prea putin cunoscut in tarile occidentale, pe care la noi, gospodinele inca-l mai prepara acasa, in vase mari de sticla, borcane, vase de lut sau putini, multi romani stiu ca acreste ciorba, dar prea putini ii cunosc si virtutile terapeutice.

Borsul trateaza mahmureala

Faima cea mai mare pe care si-a castigat-o borsul de-a lungul timpului este aceea ca are capacitatea - inca neexplicata de specialisti, de a trezi omul din betie, inlaturand mai toate simptomele mahmurelii.

Un litru de bors combate simptomele intoxicatiei cu alcool cum ar fi ameteala, durerea de cap, tremuratul membrelor, senzatia de voma, starile de slabiciune, incapacitatea de a fi coerent in vorba si gandire.

Ba mai mult, se spune ca oamenii care beau regulat bors nu mai simt nevoia sa consume alcool.

Borsul trateaza bolile respiratorii

Borsul, cate doua cani pe zi, baute cu un sfert de ora inainte de mesele principale, reprezinta un medicament perfect in tratarea bolilor respiratorii cornice: bronsite, astm, sinuzita. Se fac cure cu bors de cate trei saptamani.

Ca adjuvant, in tuberculoza, se bea zilnic cate o jumatate de litru de bors, pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Se crede ca anumite substante active din bors blocheaza dezvoltarea bacililor care provoaca aceasta boala.

Borsul combate... mai mult

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 15:15
Cum se trateaza corect bronsita

Cum se trateaza corect bronsita

Odihna, consumul ridicat de lichide si expectorantele sunt de obicei suficiente pentru a scapa de tuse. De multe ori, bronsita nu este luata in serios decat atunci cand ajunge in stadiu avansat, spun specialistii.

Ingrijirea medicala prompta reduce semnificativ riscul afectarii plamanilor, informeaza Adevarul.

In 90 la suta din cazuri, brosita este cauzata de un virus si apare dupa un episod de raceala sau de gripa. Tusea este primul semn ca bronsita acuta s-a instalat si, in mod obisnuit, simptomul trece dupa doua-trei saptamani de la debutul bolii.

Bronsita cronica afecteaza in principal fumatorii si se manifesta prin dureri in piept, respiratie dificila, febra, tuse productiva persistenta, cu sputa de culoare galbena, verde sau transparenta.

Specialistii spun ca bronsita acuta se trateaza ca o raceala obisnuita, prin odihna suficienta si prin consum ridicat de lichide.

Persoanele care sufera de bronsita cronica trebuie sa evite factorii iritanti precum fumatul, praful si poluarea.

De asemenea, celor care sufera de aceasta boala le este indicat sa se vaccineze impotriva gripei si pneumoniei.

Pe tot parcursul bolii este indicat sa se consume multe fructe si legume si sa se renunte la fumat. De asemenea, medicul poate recomanda o serie de exercitii speciale pentru imbunatatirea respiratiei. mai mult

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 22:34
Alte articole despre: tratament bronsita cronica
Peste doua milioane de romani au astm si bronsita cronica

Peste doua milioane de romani au astm si bronsita cronica

Peste doua milioane de romani au astm si bronsita cronica, estimeaza membrii Societatii Romane de Pneumologie (SRP) pe baza studiului "Povara afectiunilor respiratorii (astm si bronsita cronica) in societatea romaneasca: provocari si solutii", prezentat, luni, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit datelor furnizate de SRP, in Romania exista in jur de doua milioane de pacienti diagnosticati cu astm si bronsita cronica (BPOC), dar aceasta cifra este departe de a reprezenta o numaratoare finala, din cauza numeroaselor cazuri nediagnosticate, potrivit unui comunicat de presa remis, luni, Ziare.com.

"Am considerat ca este absolut necesar sa comunicam presei si populatiei datele pe care le avem cu privire la incidenta si costurile celor doua afectiuni in tara noastra. Mai mult decat a atrage atentia, este timpul sa luam masuri.", a declarat presedintele SRP, Florin Mihaltan.

Fumatorii, cei mai afectati

"Majoritatea celor care au BPOC sunt fumatori. Aceia dintre ei care fumeaza de multa vreme cred ca tusea zilnica si sputa sunt efecte 'normale' ale obiceiului lor, insa nu le considera simptome de boala. Acestia ajung in spital cand este prea tarziu, iar tratamentele pentru bolnavii cronici, care includ mai multe spitalizari pe an, ajung la 1.500 de euro anual", a adaugat Mihaltan.

La randul lui, Paul Stoicescu, care a luat parte la studiu, a explicat ca "tusea, expectoratia si dificultatea de a respira sunt de prea multe ori puse pe seama varstei inaintate":... mai mult

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 23:04
1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook

Комментариев нет:

Отправить комментарий